Cattle drive
50879
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-50879,eltd-core-1.1.3,borderland-theme-ver-2.2,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Cattle drive

Cattledrive strax nedanför polcirkeln. Troligen världens nordligaste…

 

Först får du vara med om fokuserad skogsridning med övningar som förbereder dig för att fösa kor. Sedan får du utbildning i att flytta kor. Det sker i hagar och du får samarbeta med kamrater för att flytta kor enligt instruktioner. När alla tränat färdigt blir det förflyttning av djur till nytt bete. Det blir en förflyttning över stock och sten under överinseende av guider som ser till att du fungerar i teamet som föser kor. På kvällarna äter vi gott och reflekterar över dagen med hästar som älskar att jobba med kor.

 

The Ranch
I Stockfors, 12 km utanför Älvsbyn i Norrbotten ligger The Logg Rapid River Ranch, i dagligt tal kallad Ranchen kort och gott.

Här lever och bor hästarna (grabbarna) när de inte är ute i skogarna på uppdrag. De är alla varmblod med stora hjärtan och viljan att bära ryttaren ut på udda äventyr. Grabbarna lever i flock året runt och känner varandra väl. De är erfarna och skolade westernhästar för att leverera de bästa ridupplevelserna för dig som gäst. Du kommer att få ansvar för en häst. Det är din häst som du rider, sköter och tar hand om på bästa möjliga sätt under hela turen .

DETTA INGÅR:

 

Udda Äventyr håller med westernskolad häst, oljerock, hatt, chaps,
mat och boende. Vi bor på ranchen och i stugor i camp. På ranchen och i camp finns vedeldad bastu. I camp
finns badsjö direkt utanför bastun. Vi lagar mat tillsammans i köket
med utsikt över Bränntjärn. Efter två dagars noggrann ridning är vi tillbaka på ranchen och träningen med köttdjur. Därefter en skarp förflyttning av djur till nya beten.

 

Pris: 18900 SEK